Facebook

RSD. Kalandok 4.rész - Délutáni balinozás

2013.09.27. 23:48 :: Feeder-mester98

Az iskolából hazafelé jövet elterveztem, hogy leugrok egy kicsit balinozni a Molnár-szigetre. Ebéd után összekészítettem a felszerelésemet, és lebicikliztem a közeli Kis ágra.

031.JPG

A partra érve nem teketóriáztam sokat, azonnal elővettem  spiccbotomat melyet apró kenyérbéllel csaliztam fel.  A kis 0,3 grammos úszó azonnal jelezte, hogy a küszöket érdekli a kenyér.  Öt perc spiccbotozás után máris meg volt az első sneci amit fel is tettem a horogra. A felszerelésem megint csak a szokásos feederbot volt, egy nagyon egyszerű szerelékkel. A bedobás után leültem székemre, és vártam a "csodát". A kishal tette a dolgát hiszen a víz tetején fickándozott, mely köztudottan a balin első számú kedvence.

032.JPG      Balinra mindig nyitott orsóval horgászom, így könnyebb a nyeletés

Néhány perc múlva láttam, hogy valami, ami csíkot húz a vízen közeledik a kishalam felé. Nagy morajlás után az orsó dobjáról elkezdett szépen peregni a zsinór. A botot elemeltem a tartóról és engedtem,  had húzza a balin. Néhány másodperces nyeletés után megfeszítettem a zsinór és bevágtam. Éreztem, hogy meg van a balin, de tudtam nem lesz rekord méretű mert nem küzdött túl erősen.

025.JPG           Sikeresen merítőbe tereltem a délután első balinját

 026.JPG   Eléggé ki kellett nyújtanom a kezem, hogy beleférjen a képbe, hiszen a balin 44 cm-es volt

027.JPG

                                           029.JPG  A balinnál figyeljünk, hogy mihamarabb visszaengedjük mert nem valami túlélő hal

 Újra spiccbotot ragadtam és hamar fogtam is egy újabb jó méretű snecit. Hátúszója mögé kicsivel beakasztottam a horgot és már mehetett is be.
 Sajnos a következő fél óra csak két rontott akasztást eredményezett , mely a túl korai bevágás miatt volt.

043.JPG              A két rontott akasztás után ilyen módon "kaptam" vissza a kishalakat

Nem csüggedtem hiszen betlizni már nem fogok.. Újabb küszt fogtam és raktam a horogra. A következő kapásra nagyjából 20 percet kellett várom. A szisztéma az előzőkhöz hasonló volt, ám ezt sikerült megakasztanom. Rövid fárasztás után egy nagyobb méretű balint sikerült kifognom.

037.JPG                            Termetesebb fenekeszeg :)

036.JPG

038.JPG                       Tökéletes akadás...

042.JPG              Időzítővel nehéz jó fényképet csinálni..  :)

A hal vissza engedése után már nem dobtam be a balinozó szerelést, mert a peca a végéhez közeledett, de még egy kis sneci hajkurászás belefért spiccbottal. Meglepetésemre sikerült egy szép sügeret fognom, kenyérrel. 

046.JPG

Az óra lassan fél hetet ütött már, és eléggé lehűlt az idő ezért haza kellett mennem. Örülök, hogy lejöttem ma délután pecázni, mert egy újabb kellemes élménnyel lettem gazdagabb.

2 komment

Címkék: Feederhorgászat

A bejegyzés trackback címe:

https://feeder-horgaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr475537014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asp01 2013.09.28. 20:22:00

Nagyon jó cikket raktál össze Peti! Így tovább!

Feeder-mester98 2013.09.29. 08:14:23

@asp01: Köszönöm szépen ! Jólesik a biztatás :)
süti beállítások módosítása